KÁRTYANAPTÁR-KATALÓGUS


A KATALÓGUSRÓL

Kártyanaptár: egy papírlap, mely általában 67x104 miliméter méretű, egyik oldalán reklámmal, a másik oldalán egy adott év naptárával.

Ez a katalógus egy gyűjteményt hivatott bemutatni, amely több, mint 80.000 magyarországi kiadású naptárt tartalmaz. A gyűjtemény messze nem teljes, hiszen nincs pontos iránymutatás (korábban nyomtatásban megjelent katalógus), melyből kiderülne, valójában ki és mennyi naptárat készíttetett.

Nehéz felkutatni és összegyűjteni minden kiadott naptárat, de talán ez adja a gyűjtés szépségét, mindig találni ismeretlen, korábban nem látott naptárat.

Amennyiben lehetőség van rá szívesen cserélek kártyanaptárat, így gyarapítva cseretársam gyűjteményét és nem utolsó sorban sajátomat is.

A katalógusban szereplő naptárak egy-egy számmal, ún. katalógusszámmal lettek ellátva a könnyebb beazonosíthatóság érdekében. A számozás minden évben folyamatos és nagyjából mutatja a katalógusba kerülés sorrendjét: minél nagyobb a sorszám, annál később került be a nyilvántartásba.

A hiányzó hátlapok scannelése megtörtént, jelenleg a dupla naptárak kiszűrése és az éven belüli azonos cégek naptárainak összevonása zajlik, ezzel párhuzamosan elindítottam a cégregiszter menüpontot, ahová a már átnézett naptárak - cégenkénti bontásban - kerülnek, de távlati célom, hogy a naptárakat megyénkénti bontásban is meg lehessen tekinteni, valamint szeretném kategorizálni őket, így akár kategóriánként is áttekinthető és kereshető lehetne. Másik célom, hogy a naptárak elő- és hátlapi feliratának nyilvántartásba vétele után ezek alapján is lehessen keresni naptárakat. Ez utóbbi nagy feladat, hiszen a teljes gyűjteményt át kell nézni és begépelni a naptárakon található feliratokat.

Elérhetőségem a KAPCSOLAT menüpont alatt megtalálható, szívesen veszek minden megkeresést.

Cserelistám a CSERENAPTÁRAK menüpont alatt megtekinthető, várom cserepartnerek jelentkezését.

TÁMOGATÓK

    
További támogatóim a TÁMOGATÓK menüpont alatt találhatók.

FRISSÍTÉSEK
A katalógus legutóbbi frissítése:

2021.05.03. 06:26
1944-ees naptár
2004-es naptár
2005-ös naptár
2007-es naptárak
2008-as naptárak
2009-es naptárak
2015-ös naptárak
2018-as naptár
2019-es naptár
2020-as naptár
2021-es naptárak

A legutóbb feltöltött naptár:

2021
Naki Vágóhíd és Húsbolt - Nak
KÖZÖSSÉG
A közösségi médiában - Facebookon - található Kártyanaptár gyűjtők csoport 2014. április 25-i létrehozásának nem titkolt célja az volt, hogy a naptárgyűjtőket összehozza és egy kis közösséget alkotva vitassák meg a naptárakkal kapcsolatos kérdéseket.

Csatlakozni a Facebook csoporthoz itt lehet.